Křehké sýrové sušenky

23. únor 2013 | 21.26 |
blog › 
recepty › 
Křehké sýrové sušenky
Tyto sušenky peču velmi ráda. Myslím, že receptů na sladké cukroví je všude dost, ale dobrých a rychlých receptů na slané mlsky je málo. Tak věřím, že můj recept udělá radost všem, kteří příliš neholdují sladkostem. Myslím, že je to celkem zdravá alternativa sladkého vánočního cukroví a hodí se i pro mlsné dětské jazýčky.
150 g másla (používám Heru)
180 g strouhaného tvrdého sýra ( používám Eidam)
půl šálku smetany
čajová lžička sladké mleté papriky
půl čajové lžičky soli
půl čajové lžičky kypřícího prášku
250 g polohrubé mouky
žloutek na potření
semínka na posypání( nejvíce jsme si oblíbily mák a kmín, ale lze použít třeba i sezamová či lněná semínka)
Postup:
Máslo a sýr promícháme, přidáme smetanu, papriku a sůl.
Do mouky přidáme kypřící prášek, promícháme a přidáme k ostatním surovinám.
Během chvilky vypracujeme křehké těsto, které rozdělíme na dva díly a dáme na dvě hodiny do chladničky odpočinout.
Po dvou hodinách vyjmeme, rozválíme na mírně pomoučněném vále a vykrajujeme libovolné tvary.
Vykrájené pečivo naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme semínky.
Vložíme do předehřáté trouby na 220 ° C
Pečeme dokud sušenky lehce nezezlátnou přibližně 10 minut. Správně pečené sušenky se zdají být nedopečené, za což může sýr, ale po vychladnutí ztuhnou a přitom zůstanou báječně křehké

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář